De perfecte hoogte van een barmeubel

Barmeubel

Het is niet alleen belangrijk om de juiste stijl van barmeubel te kiezen, maar ook om rekening te houden met de hoogte. De meeste barkrukken hebben een hoogte tussen de 65 en 75 centimeter. Welke hoogte nu precies geschikt is voor jou, hangt vooral af van waar je de barkrukken plaatst.

Barmeubels kunnen namelijk niet alleen gebruikt worden aan een bar, maar ook aan een bar- of statafel. De tafels zijn doorgaans iets hoger. Om die reden gebruik je voor een vaste bar het best barstoelen met een hoogte van ongeveer 65 centimeter en voor bar- en statafels, barkrukken met een hoogte van ongeveer 75 centimeter. Als je helemaal zeker wilt zijn, meet je de ruimte het best af. Laat daarbij zo’n 25 tot 30 centimeter ruimte tussen de bovenkant van het blad van de bar en de bovenkant van de zitting.

Barmeubel

Hoeveel barstoelen kan je maximaal plaatsen?

Er is een eenvoudige manier om te bepalen hoeveel barkrukken je maximaal aan je bar kan plaatsen. Zo dien je de ruimte die je beschikbaar hebt aan je bar(tafel) af te meten en te delen door 60 centimeter, dat is namelijk de afstand die nodig is om comfortabel te zitten. Nu weet je hoeveel krukken je er kan neerzetten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.