Hardlopen in Hilversum

Als nieuwkomer in Hilversum moet ik nog een beetje mijn draai vinden in alle routes en hoe de omgeving nu precies in elkaar zit. Dankzij mijn Podotherapeut kan ik na een lange tijd dat ik hielspoor klachten had kan ik eindelijk weer eens gaan hardlopen. Op deze manier leer ik steeds meer wijken en routes kennen. Ik wil twee routes graag delen omdat ik op hierdoor de stad en ook de omgeving een stuk beter heb leren kennen. 

De cityrun route

De Cityrun in Hilversum volgt een interessante route om het centrum met een uitstapje naar het sportpark en de Diependaalselaan. Grofweg pak je achtereenvolgens: ’s Gravelandseweg, Johannes Geradtsweg, vervolgens loop je parallel aan het spoor weer terug naar het centrum (onder de staionstunnel door). Daarna ga je richting de Soestdijkerstraatweg die je volgt tot aan het Sportpark. Daarna ga je via de Gijsbrecht van Amstelstraat naar de Diependaalselaan welke je oversteekt en aan de andere kant volgt. Uiteindelijk loop je weer terug naar het Hilversumse centrum via de Havenstraat. Voor de exacte route kun je het beste even op de website kijken. Maar je krijgt zo wel een goed beeld. 

Een leuk rondje van zo ongeveer 10 KM. Wel een beetje druk en veel oversteekpunten. Op een vroege zondagochtend is het wel leuk om eens te doen. 

Het voetstappenpad

Net buiten de bebouwde kom van Hilversum vind je rondom de stad het voetstappenpad. Het pas is te herkennen aan de betonnen palen met daarin een witte voetafdruk staat (ook zijn er kleinere paaltjes met een voet). Het hele rondje is 25 KM en gaat dus helemaal om de stad heen. Je komt door heide en bossen. Denk aan de  natuur gebieden: Bussummerheide, Westerheide, Leeuwenpaal, Cronebos, Hilversums Wasmeer, Zwarte Berg en Spanderswoud. Is 25 KM net iets te veel van het goede dan kun je uiteraard weer terug naar de stad via één van de invalswegen. Let wel op dat een groot deel van de route onverhard is. Ook zelfs een stukje met mul zand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *