Tips om je auto het beste te onderhouden

Garage Hilversum

Om je auto in goede conditie te houden moet deze regelmatig onderhouden worden. Dit is cruciaal om de veiligheid van alle passagiers te waarborgen en de levensduur van de auto te verlengen. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je de meeste problemen met je auto kan voorkomen. Voor meer informatie en advies over auto-onderhoud kun je gerust contact opnemen met de medewerkers van een garage in Hilversum.

Banden

Controleer regelmatig de spanning van de banden en stel deze zonodig bij. Door de bandenspanning op orde te houden rij je veiliger, verminder je slijtage en zul je minder benzine verbruiken. De bandenspanning controleren doe je door de aanbevolen spanning van de auto op te zoeken, de daadwerkelijke spanning te controleren en vervolgens de banden op te pompen of leeg te laten lopen. Zorg er voor dat de banden op tijd vervangen worden en houd terugroepacties van banden in de gaten! Een lekke band is zeer gevaarlijk en kan ongelukken op de weg veroorzaken.

Garage Hilversum

Olie

Om de motor in goede staat te houden zul je iedere maand de olie moeten controleren en verversen. Wanneer deze aan verversing toe is, doe dit dan volgens de handleiding van de auto. Lees in de handleiding welk type olie het beste is voor je auto. Dit kun je eenvoudig zelf doen door de vloeistof af te tappen, het juiste oliepeil in te stellen en oude olie af te voeren. Je kan dit uiteraard ook overlaten aan de experts van Garage Hilversum.

Vloeistoffen

Niet alleen de motorolie, maar ook koelmiddel, stuurbekrachtigingsvloeistof, remvloeistof en transmissievloeistof moeten op het juiste niveau worden gehouden. Als je auto anders rijdt dan normaal, kan het zijn dat er ergens een vloeistof weglekt. Aan de hand van de kleur van de lekkende vloeistof kan een monteur bepalen waar de lekkage zich bevindt.

Lampen

Controleer voor elke autorit of de koplampen en knipperlichten nog werken. Een kapotte lamp is gevaarlijk en kan daarbij voor een bekeuring zorgen. Lampen die beginnen te dimmen moeten, net als kapotte lampen, gelijk vervangen worden bij de autogarage. Onze monteurs van Garage Hilversum helpen je hier graag bij.

Ruitenwissers

Versleten of beschadigde ruitenwissers kunnen het zicht verminderen en gevaarlijke situaties opleveren tijdens regen of sneeuwstormen. Inspecteer de wisserbladen regelmatig en vervang ze zodra dat nodig is.

Remmen

Een regelmatige inspectie van de remblokken is essentieel voor veiligheid op de weg. Klinkt het remgeluid van je auto anders dan normaal of voel je het rempedaal trillen? Laat dan de remblokken inspecteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.