Wat de draagarm van een Volvo s40 voor functie heeft

De Volvo is een auto die bekend staat om degelijkheid. Ze zijn mooi vormgegeven en hebben een simpel ontwerp. Maar Volvo is vooral betrouwbaar. De draagarm Volvo s40 hoef je echt niet  zomaar te vervangen. Er wordt wel eens gezegd dat er in een ongeluk met een Volvo altijd schade komt aan de andere auto, juist omdat dit merk zulke degelijke auto’s maakt. En dat heeft onder andere te maken met de onderdelen.

De draagarm: basis van je auto

Die onderdelen zijn dus degelijk gemaakt en dat geldt ook voor de draagarm. De draagarm van een auto is een stalen constructie, gemaakt om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie. Zonder draagarm zouden de krachten die vrijkomen bij het sturen de auto toen omvallen en de wielen doen kiepen. Het is dus een constructie die kracht opvangt. Daarom is het ook een massief object dat niet snel kapot gaat. Mocht de draagarm toch aan vervanging toe zijn, dan ligt dit vaak aan de rubbers in de hoeken en niet de arm zelf. Een kapotte draagarm kun je echter ook herkennen.

draagarm volvo s40

Zo weet je dat de draagarm kapot is

Het komt dus maar zeer zelden voor dat een draagarm vervangen moet worden. Vaak zijn het de rubbers en kogels waar het probleem ligt. Wanneer je toch merkt dat het nodig is, laat het vervangen dan bij een garage uitvoeren. Je merkt dat onder andere problemen als het om het sturen gaat. Merken dat de auto begint af te wijken bij het rijden? Je voelt dit het beste wanneer je op een recht stuk rijdt en de auto toch naar een bepaalde richting trekt. In dat geval kan het probleem aan de draagarm liggen maar toch ook aan de rubbers en kogels. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *